Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

#HoeGaatHetEchtMetJe

by #HoeGaatHetEchtMetJe


Medicijnman & paragnost Orlando drinkt een bekertje van Bibi’s kwasibita. Hij draagt zijn parkiet Pietje bij zich. Kwasibita wordt in Suriname geroemd als een middel dat het bloed zuivert, maar ook als potentie-stimulerend en libidoprikkelend. Het zou ook bijdragen aan de weerstand, waardoor het door sommigen wordt gezien als een goed middel in de bestrijding van corona. 

‘Je voelt je de koning als je iemand helpt. De koning. Maar boven jou staat nog iemand. Boven jou staat iets groters.’ Orlando

 

***

 

#HoeGaatHetEchtMetJe is een community-kunstproject over de (on)zichtbaarheid tijdens de corona-crisis. De campagne geldt als spreekbuis voor de lokale gemeenschap, een poëtische noot in het sociale, politieke en culturele debat tijdens Covid-19, tentoongesteld op billboards in de publieke ruimte van de stad. Het is een campagne in taal en beeld die het gesprek aanwakkert over hoe we elkaar voortaan kunnen horen, zien en helpen. Geïnspireerd op de vraag die we elkaar vaker zijn gaan stellen: Hoe Gaat Het Echt Met Je?

Community kunstenaars Amsterdam Zuid-Oost.: Nina Karim van Oort
Quote poster: Orlando, medicijnman 

Initiatiefnemers: Merel Noorlander en Arthur Kneepkens. Assistentie: Jovana Stulic. 

Grafisch vormgeving: Yuri Veerman

Foto: Nina Karim van Oort

#HoeGaatHetEchtMetJe


Our
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam