Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

#HoeGaatHetEchtMetJe

by #HoeGaatHetEchtMetJe


Hij had me in eerste instantie niet eens gezien. Hij keek naar de gele bloemen in het park. Prachtig waren ze. Wat betreft corona?  ‘Ja, het overvalt ons en het is ineens verschrikkelijk belangrijk en daar gaat voor je het weet alle energie naar toe. Sommige dagen ben ik alleen maar bezig met dat de zon op- en ondergaat. Dit is maar even. Dat is mijn medicijn tegen de anderhalve meter gekte in mijn hoofd.’

 

Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout van Moving Arts Project gingen de straat op met de bakfiets vol papier, pennen, bloemen, water, thee en een RAL-kleurenwaaier. Ze vroegen voorbijgangers welke kleur ze die dag gaven. Correspondeerde de kleur met hun ervaring van de corona tijd? Wat was er anders, hoe voelde het? Er ontstonden allerlei gesprekken over hoe de lockdown werd ervaren, met bekenden die ze al een tijd niet meer hadden gezien en mensen die ze voor het eerst zagen.

 

***

 

#HoeGaatHetEchtMetJe is een community-kunstproject over de (on)zichtbaarheid tijdens de corona-crisis. De campagne geldt als spreekbuis voor de lokale gemeenschap, een poëtische noot in het sociale, politieke en culturele debat tijdens Covid-19, tentoongesteld op billboards in de publieke ruimte van de stad. Het is een campagne in taal en beeld die het gesprek aanwakkert over hoe we elkaar voortaan kunnen horen, zien en helpen. Geïnspireerd op de vraag die we elkaar vaker zijn gaan stellen: Hoe Gaat Het Echt Met Je?

Community kunstenaars Amsterdam Oost: Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout

Quote posters: voorbijganger Krugerplein in Amsterdam Oost. 

Initiatiefnemers: Merel Noorlander en Arthur Kneepkens. Assistentie: Jovana Stulic. 

Grafisch vormgeving: Yuri Veerman.

Foto postercampagne: Janine Toussaint

#HoeGaatHetEchtMetJe


Our
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West