Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

De school zonder kinderen

Beste,
Wat een mooi idee, een digitale expo over de impact van corona op de stad! Ik draag er graag aan bij. Mijn achtergrond: jeugdtheaterschrijver en leerkracht basisonderwijs.

Tijdens de quarantaine zeiden mijn leerlingen vaak dat ze school zo misten. Het riep een beeld bij me op van een school die kinderen mist. Van daaruit ontstond een gedicht. Zie bijlage. Ik vroeg mijn collega uit groep 5 (leerkracht en ontwerper) of hij er een beeld bij wilde maken. Zo ontstond de blauwe buurtkat die de eenzame school gezelschap houdt. Ook in de bijlage.

Het gedicht had veel respons bij kinderen, ouders en collega’s. Het is een beetje absurd maar volgens mij ook wel lief. Laat maar weten of het past in jullie expo-plan. De makers:

Tekst: Malou de Roy van Zuydewijn
Beeld: Daan Swart
Werkzaam op Kunstmagneetschool de Kraal (Amsterdam-Oost)

door Malou de Rou van Zuydewijn en Daan Swart


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam