Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

1,5 meter binnentuin sessies

De 1,5 meter binnentuin sessies

Muzikanten hadden door de lockdown plotseling geen optredens meer. En tegelijkertijd hadden veel (oudere) bewoners van de stad juist behoefte aan wat extra vermaak en gezelligheid. Muzikant Huibert Teekens bedacht een initiatief dat de groepen in verbinding bracht: de 1,5 meter binnentuin sessies. Lokale muzikanten speelden in binnentuinen voor (oudere) bewoners die vanaf hun balkon konden luisteren. 

De 1,5 meter binnentuin sessies maakten live muziek bereikbaar voor bewoners. Het maakte verborgen binnentuinen zichtbaar. Het liet bewoners kennismaken met hun muzikale buren en bood muzikanten een podium en een film. En het resultaat is online voor iedereen te beluisteren en te bekijken.

Initiatiefnemer Huibert Teekens vertelt: ‘De 1,5 meter binnentuin sessies ontstonden tijdens de eerste dagen van de lockdown. Mijn agenda als muzikant was in één klap leeg, geen optredens meer. Jammer voor mij, maar voor de professionele muzikanten, die ervan moeten leven, een regelrechte ramp. Bovendien hebben mensen juist in tijden van onzekerheid behoefte aan live muziek. Daar wilde ik iets aan doen en dat werden de 1,5 meter binnentuin sessies. In een binnentuin kan coronaproof worden opgetreden. Ik zocht naar funding, en naar lokale muzikanten, die akoestische muziek maken die past in een  binnentuin setting. De sessies werden professioneel opgenomen en online gedeeld. Zo werd live muziek bereikbaar en werden verborgen binnentuinen zichtbaar. Indische Buurtbewoners leerden vanaf hun balkon hun muzikale buren kennen. En muzikanten kregen een podium en een film. Kijk op het YouTube kanaal 1,5 meter binnentuin sessies voor alle 6 de sessies! Er zijn plannen voor een vervolg…’

Het initiatief van Huibert is, samen met andere mooie initiatieven, te vinden op wijamsterdam.nl/initiatieven.


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West