Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Cultuurmakers – Thijs Boontjes

Cultuurmakers is een maandelijkse video/foto/podcastserie van amsterdam&partners waarbij we Amsterdamse makers met verschillende achtergronden en vanuit verschillende culturele genres portretteren. Met de serie geven we de creativiteit van de stad een gezicht en hopen we Amsterdammers te inspireren vaker naar o.a. musea, theaters en concerten te gaan. We hopen ook een jong en divers publiek aan te spreken, ze nieuwsgierig te maken naar cultuur in de verschillende buurten van Amsterdam, en ze aan te sporen om op culturele ontdekkingstocht te gaan.

Met de afleveringen van mei en juni hebben we ingehaakt op de corona crisis. Welke optredens zijn gecanceld? En hoe kunnen ze thuis hun kunst beoefenen? Wat missen ze in deze tijden aan Amsterdam en waarom zijn ze ook juist blij om in deze tijden in Amsterdam te wonen?

Zanger Thijs Boontjes is gefilmd (Mals Media) en gefotografeerd (Laila Cohen) vanuit zijn raam. Lotte van Gaalen heeft voor de podcast het interview via de telefoon opgenomen. Thijs vertelt in deze video hoe het met hem en zijn muziek gaat nu hij zoals iedereen zoveel mogelijk thuis blijft.

Na deze aflevering volgt ook een aflevering met stadsdichter Gershwin Bonevacia, die afgelopen weken in een lege OBA heeft gewerkt.

door amsterdam&partners - Mals Media


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West