Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Cultuurmakers – Gershwin Bonevacia

 

Cultuurmakers is een maandelijkse video/foto/podcastserie van amsterdam&partners waarbij we Amsterdamse makers met verschillende achtergronden en vanuit verschillende culturele genres portretteren. Met de serie geven we de creativiteit van de stad een gezicht en hopen we Amsterdammers te inspireren vaker naar o.a. musea, theaters en concerten te gaan. We hopen ook een jong en divers publiek aan te spreken, ze nieuwsgierig te maken naar cultuur in de verschillende buurten van Amsterdam, en ze aan te sporen om op culturele ontdekkingstocht te gaan.

Met de afleveringen van mei en juni hebben we ingehaakt op de corona crisis. Welke optredens zijn gecanceld? En hoe kunnen ze thuis hun kunst beoefenen? Wat missen ze in deze tijden aan Amsterdam en waarom zijn ze ook juist blij om in deze tijden in Amsterdam te wonen?

Deze maand vertelt dichter Gershwin Bonevacia onder andere over zijn tijdelijke residentie in een lege OBA, de uitdaging om de stad door middel van gedichten po√ętischer te maken, hoe hij omgaat met dyslexie en over zijn ambitie om de allergrootste dichter van Nederland te worden.

 

Foto: Laila Cohen

 

door amsterdam&partners - Lotte van Gaalen


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West