Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Corona en de jeugd

Imane staat heel nuchter in de coronacrisis en als toekomstige premier bekijkt ze het niet alleen vanuit haar eigen perspectief, maar ook vanuit het perspectief van anderen:

“Blijf positief, er is altijd wel iets waar je blij mee kunt zijn. En zo ben ik ook gaan werken. Ik heb eigenlijk in deze tijd veel kunnen bereiken. Ik ben verder gekomen met karate, heb een mooi schooladvies gekregen en ben ik Amsterdammertje en Talent van het jaar geworden. Dat kan natuurlijk allemaal omdat ik het goed heb thuis. En omdat ik de mogelijkheden heb om mezelf verder te ontwikkelen. Dat geldt niet voor iedereen. Dus wat ik belangrijk vind in deze tijd is dat er oog moet zijn voor mijn leeftijdsgenoten die zich niet verder kunnen ontplooien, die niet veilig opgroeien of bij wie er sprake is van kansenongelijkheid. We moeten er voor elkaar zijn in deze tijd. Niet alleen nu, maar ook straks als we weer teruggaan naar het ‘normaal’. Corona maakt namelijk veel onderliggende crises zichtbaar die we straks niet moeten vergeten. Maar waar we juist iets aan moeten doen.”

 

*

Tijdens corona was het ook voor Tur-G even schakelen omdat hij geen optredens meer had. Hij kon gelukkig wel muziek blijven maken, al was inspiratie krijgen soms moeilijk. Tur-G zocht zijn inspiratie in onder andere boeken en series.

Tur-G beseft dat het voor de jongeren een zware tijd is en adviseert hen om hoop te blijven hebben:

Boodschap aan de jeugd:

“Het is een moeilijk tijd, maar na regen komt zonneschijn.”

Meo: “Sky is not the limit. Je kunt alles bereiken wat je wil, maakt niet uit waar je vandaan komt. Geloof in jezelf, dan kun je alles bereiken.”

Tur-G: “Wat denkbaar is, is haalbaar”

door Anouar Ennali


Maak kennis met de jonge Amsterdammertjes van het jaar die zich inzetten voor de stad en kom erachter wat ze voor hun wijk, buren en stad betekenen!


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam