Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

75 jaar bevrijding met de Amsterdamse Tramharmonie

Tijdens de lockdown staan veel onderdelen van het leven stil. Wij, de leden van de Amsterdamse Tramharmonie, missen het wekelijks samen muziek maken. En de gezelligheid die daar natuurlijk bij hoort!

Wij hadden grote plannen om een aantal bijzondere concerten te geven. We waren, samen met het Amsterdam Museum, druk bezig met de voorbereidingen voor een bevrijdingsconcert op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. De Tramharmonie heeft een lange geschiedenis als Amsterdams orkest (opgericht in 1906). En was in mei 1945 de eerste club die het volkslied op straat speelde na de bevrijding. Het Amsterdam Museum heeft met het Snotneusje een bijzonder muzikaal object in haar collectie, met een heel eigen oorlogsverhaal. Deze verhalen, en vele anderen, zouden op 10 mei tijdens het concert aan bod komen.

Een ander concert dat op de Tramharmonie-agenda stond, was een optreden samen met de Limburgse zanger Gé Reinders in Paradiso. Ook dit concert hebben we helaas af moeten zeggen. Maar gelukkig kan muziek door blijven gaan, zelfs in een stad die op slot zit. Daarom besloten wij om, samen met Gé Reinders, een lied op te nemen en zo toch stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Iedereen heeft vanuit zijn eigen huiskamer zijn eigen aandeel in het muziekstuk opgenomen. En dat hebben we bij elkaar gevoegd. Zodat we gelukkig toch nog kunnen laten horen hoe de Tramharmonie klinkt. Wij zijn er trots op! Geniet ervan.

door Tramharmonie


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam