Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

5000 mondkapjes in één week

Janne: “Vijfduizend mondkapjes maken in een week tijd – dat was mijn doel en het is gelukt! Toen ik hoorde dat een huisarts verlegen zat om mondkapjes ben ik al snel 300 meter stof gaan halen bij een groothandel en in mijn atelier mondkapjes gaan maken. Gelukkig ontplofte mijn mail gelijk van het aantal mensen dat wilde helpen. Mijn broer is op de motor stoffen langs gaan brengen bij mensen die hielpen met naaien en mijn vrouw nam alle telefoontjes aan. Ja, in het begin was ik van negen uur ’s morgens tot één uur ’s nachts bezig. Gelukkig ben ik gewend aan grote producties. Alle mondkapjes worden gratis en voor niets naar allerlei instanties in Amsterdam gebracht, waaronder de daklozenopvang, hospice, gehandicaptenzorg, bejaardenhuizen en psychiatrie. ‘Jullie komen het goud brengen’, riepen mensen van het GGZ. Zelf vind ik het niet zo bijzonder wat ik doe. Ik vind het logisch dat ik hulp bied. Dat zou iedereen toch moeten doen? En ik krijg er ook zelf een heleboel energie van.”

Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema

door Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity