Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Studeren in tijden van CoronaAntropologie in actie


De universiteitsgebouwen zijn leeg. Hologig staren ze over de lege campusterreinen. Onderwijs ging ‘online’. ‘Kijk voor het beste effect recht in de camera van je computer’, lazen we in de instructies voor onderwijs via ZOOM. Maar zo werkt het natuurlijk niet als je al die hoofden voor je ziet op een beeldscherm. We zijn allemaal plaatjes geworden. We zien elkaar, maar onze blikken kruisen elkaar niet meer.
Afstudeerplannen op de schop. Geen bijeenkomsten van de studievereniging. Geen feestjes en partijen. Een gesloten bibliotheek. Eindeloze e-mails van de opleidingen met nieuwe instructies over hoe-nu-verder. We lazen: ‘temper je ambities’. We lazen: ‘roei met de spanen die je hebt’. We lazen: ‘zie de crisis als een uitdaging’. De studente van het conservatorium moet voor haar recital toon zien te vinden in blikkerig computer geluid. Veel van de buitenlandse studenten zijn teruggekeerd naar waar ze vandaan kwamen. Financiële nood door het verlies van bijbaantjes. Afstuderen zonder bloemen. Promoties zonder toga’s en plechtigheden.
 
Het is maar een greep uit de ontelbare manieren waarop Corona het studentenleven in Amsterdam heeft uitgekleed. Voor deze tentoonstelling hebben antropologie-studenten van de Universiteit van Amsterdam audio-visuele tijdsdocumenten vervaardigd die tezamen een indringend beeld geven van hoe studenten de crisis ervaren. Over studenten zonder studentenleven. Over wat wegviel. Over wat bleef. Over wat kwam.     Deze zaal is gecureerd door:
Universiteit van Amsterdam

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West