Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

21 maanden armoedeLogo MUG Magazine

Corona-special MUG Magazine


Eén op de vijf Amsterdammers leeft onder de armoedegrens, negentien procent van de Amsterdamse kinderen. 79 Procent van de Amsterdammers zegt een goede gezondheid te ervaren tegenover 54 procent van de inwoners met een krappe beurs. Landelijk leven hogeropgeleiden gemiddeld zes jaar langer dan lageropgeleiden. In Amsterdam is er zeven jaar verschil in levensverwachting tussen wijken.

De coronacrisis versterkt de al bestaande kloof tussen rijk en arm en vergroot de tweedeling die er al is in de stad. MUG Magazine is het Amsterdamse gratis maandblad voor mensen met een laag inkomen. De coronacrisis raakt iedereen, maar deze Amsterdammers in het bijzonder.

Het coronavirus verspreidt zich vanaf april 2020 over de pagina’s van het blad MUG Magazine. Het dringt door in achtergrondartikelen, opiniestukken, interviews en nieuwsberichten. Dat levert portretten op van lockdown-helden als ‘de groenteman van arm Amsterdam’ en de vrouwen van BuurtMoedersKracht in Nieuw-West. De stad ‘wordt langzaam stil’, de kindertelefoon ‘staat roodgloeiend’, en dan, in het aprilnummer van 2021, lezen we: ‘Hogere kans op sterfte corona lage inkomens’.

*MUG Magazine is gratis te krijgen op 300 plekken in de stad, waaronder supermarkten en bibliotheken, en bevat tips en informatie over werk en inkomen, armoedebestrijding en schuldhulp.
Logo MUG Magazine

Deze zaal is gecureerd door:
MUG Magazine

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West