Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

The Covid-19 Papers

Het is een rare, onzekere tijd. Corona heeft veel levens overhoop gehaald. Mensen blijven thuis, werken thuis, geven thuis hun kinderen les, etc. Vanzelfsprekende dingen zijn ineens niet meer vanzelfsprekend.
Ook voor mij geldt dit. Mijn dagelijkse gang naar mijn atelier in het centrum van Amsterdam gaat niet meer. Mijn atelier is verhuisd naar het tuinhuis in onze tuin, in Amsterdam Noord. Hierdoor is ook mijn manier van werken veranderd. Ik denk kleiner en werk daardoor ook kleiner, niet zozeer in afmeting maar in kleiner leven. Onze tuin is nog belangrijker geworden, hier leven we, eten we, drinken we, worden onze boodschappen bezorgd en werk ik. Vanuit onze tuin zijn ‘The Covid-19 Papers’ ontstaan.

The Covid-19 Papers

In mijn tuin heb ik verschillende soorten bloemen. Ik begon foto’s te maken van deze bloemen, één voor één met een sprankelende blauwe lucht als achtergrond. Ik plaatste deze foto’s op social media, hopelijk brengen ze een beetje vrolijkheid bij mensen thuis!
Deze foto’s zouden niet door mij zijn gemaakt als Corona er niet was geweest, dus noem ik ze mijn Corona-bloemen.
Maar ik wilde meer doen met deze foto’s van bloemen. Dus heb ik een linosnede gemaakt. En omdat het mijn Corona-bloemen zijn kon ik ze niet zomaar op normaal papier afdrukken.
Luisterend naar het nieuws, de krant lezen, alles draait om Corona, Covid-19.
Ik begon krantenartikelen over covid-19 te verzamelen. Toen ik eenmaal een grote stapel artikelen had, heb ik ze in kleine stukjes gescheurd. Hiermee heb ik nieuw papier gemaakt, mijn Covid-19 papier. Op dit papier heb ik de linosnede afgedrukt van de Corona bloem.

door Greet Weitenberg


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West