Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Problemen bij clubs en poppodia

2 juli 2020

Poppodia en clubs beginnen nu echt in de problemen te raken. Gisteren maakte Paradiso bekend dat een kwart van het personeel op straat komt te staan. Bij Bitterzoet in de Spuistraat, is de nood mogelijk nog hoger.

Veertig man personeel werkte er ongeveer bij de club, waar ook vaak livemuziek gespeeld wordt. Daar zijn er nog tien van over. Louwers: “De bedrijfsleider is nu ook stratenmaker geworden. Hij was DJ en bedrijfsleider in het nachtleven, maar hij verdiende niks meer.”

“Ik gun het iedereen. Maar… we vliegen weer, café’s zijn open, we mogen weer bij elkaar zitten, illegaal wordt er op los gefeest. Niemand lijkt zich aan de anderhalve meter te houden. En de clubs die blijven dicht. Wij zijn wij het braafste jongetje van de klas.”

Vanaf 1 september zouden clubs mogelijk weer open gaan, maar dat is inmiddels ook onzeker, zegt Louwers. “We kunnen het uitzingen tot het einde van het jaar, als ik optimistisch ben. Ik ben ondernemer, ik hou vertrouwen, zeventig procent kans dat we het halen denk ik. Maar er moet wel perspectief zijn. Nu is het gewoon maar afwachten. Dat maakt het moeilijk.”

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam