Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Mobiele Eenheid grijpt in bij illegale demonstratie Museumplein

17 januari 2021

De Mobiele Eenheid heeft de illegale demonstratie op het Museumplein beëindigd waar ongeveer tweeduizend mensen aanwezig waren.

De demonstranten kwamen bij elkaar omdat zij het niet eens zijn met de coronamaatregelen van het demissionair kabinet.

“Wat er gebeurt nou in Nederland is dat we al onze rechten verliezen en protesteren wordt verboden gemaakt”, aldus een demonstrant.

Eerder deze week werd de demonstratie nog afgelast door de initiatiefnemer. Het Westerpark, de locatie die de gemeente had aangewezen, zou volgens de organisatie niet genoeg plek bieden voor alle demonstranten. Via social media gaven mensen aan toch te willen komen naar het Museumplein, maar de gemeente riep hen op niet te demonstreren. Daar werd echter niet naar geluisterd, waardoor er in de loop van de middag rond de tweeduizend mensen op het Museumplein stonden.

Rond 14.00 uur werd aangekondigd dat de politie ‘gefaseerd en de-escalerend op zou treden’ tegen de aanwezige demonstranten. Niet lang daarna werd er een noodbevel afgekondigd. De demonstranten bleven een tijdje op het plein staan en leken niet te willen wijken, ook niet na meerdere waarschuwingen van de politie. Na 15.00 uur voerde de Mobiele Eenheid charges uit.

door AT5


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity