Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Goodwillburgh Amsterdam & corona

Ik zit bij de groep derdejaars studenten Leonne de Jong – Theater & Dans Akademie HVA. De groep van zeven personen bestaat uit vrouwen variërend in leeftijd van 16 tot 83 jaar.
Ik ben van 1947 en dus 73 jaar oud. Onze eindejaarsvoorstelling heet “Alles wat wij zijn” en is online op Puntkommafestival geweest op 16 en 17 mei 2020. Het huiswerk voor onze groep tijdens de tweede week in april was:

Beschrijf hoe jij je voelt tijdens corona.

Ik heb in de eerste week van april op de computer in 3D alles zelf gemaakt en geïllustreerd met zelfgemaakte foto’s in mijn woning in Goodwillburgh. De godsdiensttekst is een lied uitgevoerd tijdens de digitale kerkdienst uitzending van het Leger des Heils in Almere in die week. Ik voel me bevoorrecht, behorend tot de kwetsbare groepen, zo goed te worden bijgestaan door het Leger des Heils vooral hier in Goodwillburgh Anne Frankstraat. Muziek werd gespeeld in de tuin; wij konden vanaf balkons alles goed genieten. Ook werden we verrast door versgebakken pannenkoeken, deur aan deur geleverd. Prachtige paaspaketten, bloemen, literatuur en postkaarten van de buurt mochten we ontvangen. En altijd 24-uurshulp aanwezig. Eind april had het Leger des Heils over heel Nederland 8000 maaltijden bezorgd. Wij worden niet vergeten – dat is een cadeau van onschatbare waarde.

Bijbehorende muziek: Franz Schubert – NOTTURNO
Frans Schubert, een zeer fijngevoelig en begaafd componist, had veel tegenslagen in zijn leven. Ondanks vele teleurstellingen heeft hij altijd dat gedaan wat hij het liefste deed, namelijk componeren. Een jaar voor zijn dood, door tyfus & syfilis, heeft hij Notturno geschreven. Door wilskracht heeft Schubert zijn 31 jaren leven waardevol gemaakt. Omdat wij mondiaal door corona – een kracht die moeilijk is in te tomen – worden bedreigd, vergt het van ons allen wilskracht om te overleven. Zonder wilskracht komt niets tot stand.
Daarom heb ik voor Schubert’s muziek gekozen.

door Lizzy Soenarjati


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West