Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

#HoeGaatHetEchtMetJe

by #HoeGaatHetEchtMetJe


Hij stopte met zijn fiets pal voor mijn neus. ‘Wil je een perzik?’ Hij nam ‘m aan en stopte hem in zijn zak. Hij keek priemend, kin schichtig omhoog, zo van: wat doen jullie hier? Ik vroeg hoe het voor hem was deze periode. ‘Niemand geeft geld. Iedereen zegt dat ik weg moet. Het lijkt op vroeger, m’n pa zei dat ook al, dat ik weg moest. Deze tijd verdient geen kleur.’ Zonder mijn antwoord af te wachten flitste hij zenuwachtig weg, het verkeer in. 

Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout van Moving Arts Project gingen de straat op met de bakfiets vol papier, pennen, bloemen, water, thee en een RAL-kleurenwaaier. Ze vroegen voorbijgangers welke kleur ze die dag gaven. Correspondeerde de kleur met hun ervaring van de corona tijd? Wat was er anders, hoe voelde het? Er ontstonden allerlei gesprekken over hoe de lockdown werd ervaren, met bekenden die ze al een tijd niet meer hadden gezien en mensen die ze voor het eerst zagen.

 

***

 

#HoeGaatHetEchtMetJe is een community-kunstproject over de (on)zichtbaarheid tijdens de corona-crisis. De campagne geldt als spreekbuis voor de lokale gemeenschap, een poëtische noot in het sociale, politieke en culturele debat tijdens Covid-19, tentoongesteld op billboards in de publieke ruimte van de stad. Het is een campagne in taal en beeld die het gesprek aanwakkert over hoe we elkaar voortaan kunnen horen, zien en helpen. Geïnspireerd op de vraag die we elkaar vaker zijn gaan stellen: Hoe Gaat Het Echt Met Je?

Community kunstenaars Amsterdam Oost: Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout

Quote posters: voorbijganger op het Krugerplein in Amsterdam Oost. 

Grafisch vormgeving: Yuri Veerman.

Foto postercampagne: Jovana Stulic & Monique Vermeulen

#HoeGaatHetEchtMetJe


Our
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam