Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

De studentenvereniging

26 mei 2020

Voor de coronacrisis maakten studenten nog vrienden bij studentenvereniging en stonden ze iedere maandag in de studentenkroeg. Nu dat niet meer kan staat de kroeg van het Amsterdamse corps er verlaten bij.

“Voor de coronacrisis hadden wij zo’n vijfhonderd mensen per avond in het pand”, vertelt Jongeling terwijl ze door de verlaten gangen van de sociëteit wandelt. “En nu is het gewoon helemaal stil.”

Niet alleen voor de studentenverenigingen is het een moeilijke tijd, ook voor de eerstejaars lijkt het geliefde studentenleven in elkaar te storten. “Het zou leuk zijn als we de jaarfeesten en boottochten door konden laten gaan”, beaamt Pars Bruijn, eerstejaars student. “Maar dat kan helaas allemaal niet.”

Studentenvereniging ASC-AVSV probeert samen met de UvA, de VU, de HvA en alle andere verenigingen alsnog de aankomende lichting eerstejaars goed op te vangen. “We proberen aanstaande eerstejaars straks alsnog een sociaal vangnet te bieden, maar hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet.”

Door de coronamaatregelen zijn er geen vergunningplichtige evenementen mogelijk voor 1 september 2020. Dit betekent ook dat de VU Introductiedagen, zoals studenten ze normaal gesproken kennen, niet doorgaan.

door AT5


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity