Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Corona therapy

Corona therapy (19 drieluiken en een presentatie van 19 beelden)

Met de uitbraak van het coronavirus begon de intelligente lockdown.
Gelukkig mochten we in Nederland nog wel een wandeling maken en dat heb ik veel gedaan.
Wandelen door de stad werd een heel andere ervaring en gaf rust in het hoofd.
Vooral in het begin waren de straten leeg en leek de stad een filmdecor. Het werd ook pijnlijk duidelijk dat de binnenstad een spookstad is geworden.
Fotograferen deed ik sowieso al veel en in deze periode is fotograferen het meest voor de hand liggende voor mij om te doen.
De thema’s ontrolden zich als vanzelf. Mijn foto’s maakten aan mij duidelijk wat ik kennelijk belangrijk vindt.
Mijn dierbaren: De mensen met wie ik een wandelingetje maakte. In eerste instantie met mijn man en zoons en later meer met vrienden en collega’s. Op 1,5 meter uiteraard.
Het portret van Rolof voor de muur met de graffititekst ‘coronatherapy’ was de eerste en zette mij op het spoor van de graffitiportretten..
De natuur, de seizoenen: Het voorjaar van 2020 is verbluffend mooi. De strakblauwe luchten en het vele en mooie licht zorgden voor de lentefoto’s en het besef dat de natuur om ons heen zo ontzettend belangrijk is. We gaan er in ons drukke leven te vaak aan voorbij.
Er was meer tijd om stil te staan bij de schoonheid van het groen van de iepen, de voorjaarsbloemen en de vogels die steeds dichterbij durfden te komen.
Verbondenheid: Als laatste heb ik de tekenen van verbondenheid in beeld gebracht. De hartjes, de beertjes en de teksten op de muren en andere plekken. Hierdoor word je er steeds aan herinnerd dat we hier samen in zitten en op elkaar moeten en letten en voor elkaar moeten zorgen.
Dit alles heeft geleid tot drieluiken van mijn familie, vriendinnen en collega’s. En uiteraard is Amsterdam altijd herkenbaar. Niet prominent, maar wel aanwezig.
De stad, die in deze periode heel even exclusief van de Amsterdammers is.

door Jenneke Visser


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam