Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Ark van Noah (opgehokt)

Ark van Noach lang
In de loop ter jaren maakte ik een heleboel dierentekeningen. Het verhaal van de Ark van Noach inspireerde mij in januari 2020 om deze installatie te maken van de Ark vol met dieren opgehokt achter hun glazen hokjes, niet wetende dat dit thema een voorbode zou zijn aan het coronatijdperk zou zijn. Toen deze installatie begin maart geëxposeerd werd in de Amstelkerk kon ik me goed voorstellen hoe de opgehokte gemeenschap dieren wachtten op de goede hoopvolle tekenen, hoe ze zwaar op en neer deinden op de grote vloedgolf en later toen het rustiger werd en de duif aan kwam vliegen met het hoopvolle olijftakje er een nieuw land in zicht kwam. Hoe symbolisch voor ons mensen in de coronagolf zijn opgehokt in onze huizen achter onze glazen gevels en wachtende om hervat veilig nieuw leven met een hoopvol vaccin dat in de lucht hangt!

Het verhaal van de dieren van de Ark van Noach voltooide ik in januari 2020. Dieren zitten in hun glazen hokken beschermd en op weg door de rampen die komen gaan naar een nieuwe situatie .
Dus alsof ik het ophokken en het varen naar een nieuw land/situatie ivm corona al voorvoelde
Ark van Noach gemengde techniek 1,22m breed x 1,45 m hoog.

The story of Ark van Noah
The work of the Ark van Noah I completed in January 2020. Animals sitting in their cages of glass protected and sailing through coming disasters, and on the way to a new situation /world.
So maybe I anticipated the obligation keeping indoors of the peoplebecause of Covid 19 and the all together sailing to a new world situation by this symbolic installation.
Ark of Noah ,mixed techn.1,22 m B x 1.45 m H.

door Francisca Tollenaar


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity