Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Amsterdam in tijden van… nr. 23

Ik fiets door de stad. Over het Waterlooplein waar geen markt is, langs De Hortus waar de planten en bloemen alleen voor hun eigen genoegen groeien. Langs Artis. Ik hoor een aap schreeuwen. Ik hoor een duif. Die woont daar niet. Ik hoor een dier snuiven, wat is dat? Een gnoe? Hebben ze die in Artis? Ik hoor heel veel verschillende dieren. Op dat stukje fietspad langs de hekken van Artis hoor ik niets anders dan al die dierengeluiden. En dan boven alle geluiden uit een helder trompetteren. Dat klinkt als een blije olifant. Laten we daar maar van uit gaan. Is er tenminste iemand in zijn nopjes met hoe het nu geregeld is.

Voorbeeld van tekst en foto die ik dagelijks naar vrienden stuurde in maart en april 2020

door Jet Greebe


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West