Filteren

Wis alle filters

Op zaal

Op medium

Framer Framed

Drawing Stories

Deze online presentatie verandert steeds: iedere week is het anders, net als de verwachtingen, verhalen en interpretaties van deelnemende kunstenaars. Zij tekenen verhalen op gebaseerd op hun observaties en ervaringen.

Van het ene op het andere moment was alles anders. Gemis van geliefden, afstand houden en binnen blijven. De lockdown gaat gepaard met nieuwe hoop en ideeën: dat we op een breekpunt staan om alles anders te doen, dat welzijn vóór welvaart gaat, dat duurzaamheid een leidend principe is als de consumptiemaatschappij plat ligt. Dat we lokale producenten en buurtwinkels moeten koesteren. Dat we de schoonheid zien van mensen en hun verhalen, de stad en natuur.

Voor sommigen wordt dit hoopvolle gevoel van verandering overstemd door angst of teleurstelling. Zijn we echt zo solidair als het minder gaat? Wie het goed heeft houdt het goed, wie niet die krijgt het slechter. Want hoe verloopt een lockdown als je niet gezond bent, zonder huis, baan, geld of in geestelijke nood?

Bij uitstek een periode waarin kunstenaars een cruciale rol innemen in het verbeelden, duiden en kritisch volgen. Wat blijft bij het oude, wat zal veranderen, wat kan veranderen? Reflecties van Amsterdamse kunstenaars op het nu, toen en toekomst in een periode van crisis.

Ook laten wij onszelf niet buiten beschouwing, Framer Framed een Amsterdamse presentatie instelling. Wie zijn we? Wat doen we? En hoe passen wij onze rol aan bij deze veranderingen?

 

Met bijdragen van:

TuncTop
Marieke Zwart
Salim Bayri
Domenique Himmelsbach de Vries
We Sell Reality
Gluklya Between two hands
Karine Versluis and the artists of i-psy Art

FILTERS