Filteren

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

50.000 bezoekers digitale tentoonstelling Corona in de Stad

22 juni 2020
Door: Rijntje

Vandaag (22-6) bezocht de vijftigduizendste unieke bezoeker de digitale tentoonstelling Corona in de Stad. In de groeiende tentoonstelling, die inmiddels iets meer dan een maand te zien is via www.coronaindestad.nl, toont het Amsterdam Museum samen met ruim 40 partners hoe mensen in hun alledaagse leven het coronavirus, de maatregelen en de anderhalvemeter-samenleving beleven.

Bewoners en liefhebbers van Amsterdam werden opgeroepen om hun persoonlijke ervaring in te zenden. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Na de opening door burgemeester Halsema ontving het Amsterdam Museum al 1.245 foto’s, video’s, tekeningen, columns, magazines, brieven, gedichten en liederen. Leuke, mooie en grappige inzendingen maar ook verdrietige, hartverwarmende en serieuze. Onder de inzenders zijn ook bekende makers als filmregisseur Dick Maas, curator Marian Duff, fotograaf Kadir van Lohuizen, Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia, kunstenaar Teun Castelein, rapper Massih Hutak en modeontwerpers Bas Kosters en Ronald van der Kemp.

Wekelijks worden nieuwe themazalen geopend in de digitale tentoonstelling. Zo bundelden samenwerkingspartners als De Groene Amsterdammer, Pakhuis de Zwijger en theater De Meervaart eigen zalen. Ook de wekelijkse talkshow Corona in de Stad-Live, die op donderdagen om 17.00 uur te volgen is via een livestream, wordt goed bezocht.

Blijven inzenden
Vanwege het concept van de tentoonstelling dat als doel heeft om de gehele periode van isolatie en de anderhalvemetersamenleving en de gevolgen daarvan op het leven van mensen in de stad te vatten, is er geen sluitingsdatum voor Corona in de Stad voorzien. Inzenden kan ook nog zolang de tentoonstelling loopt. Het Amsterdam Museum hoopt zoveel mogelijk verhalen te verzamelen tot Amsterdam weer in ‘normale’ tijden is teruggekeerd. Op die manier tekent het museum samen met bewoners het collectieve geheugen van Amsterdam op die voor de toekomst wordt bewaard.


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West