Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Ik zag twee beren – straatvoorstelling voor Amsterdamse scholen

Ik zag twee beren is een cadeautjes voor Amsterdamse scholen. Samen met De Toneelmakerij hebben we een straatvoorstelling gemaakt die op de schoolpleinen gespeeld kan worden.

Kees Blijleven, artistiek directeur van Theater De Krakeling:
“Als hét Amsterdamse theater voor de jeugd vieren we samen met hét toneelgezelschap voor de jeugd dat er weer ruimte komt voor kinderen in de stad. Als theater willen we laten zien dat we springlevend zijn. Daarom gaan we nu naar de scholen, waar we de kinderen dit cadeau willen geven, omdat we theater voor kinderen en jongeren ongelofelijk belangrijk vinden, juist in deze periode.”

Er waren eens twee beren, Appie en Hout.
Hout is een vintage teddybeer. Een collectors item.
Appie een kungfu panda.
Al jaren liggen ze te verstoffen in de hoek onder een stapelbed maar nu iedereen binnen moet blijven hebben ze een mooi plekje achter het raam gekregen.
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan ze in de spotlights en er worden selfies gemaakt door enthousiaste kinderen uit de buurt.

Maar hoe langer het duurt, hoe minder leuk het eigenlijk is, samen op 60 m2.
Iedereen wordt een beetje gek van al die gezelligheid.
Hoe lang gaat dit nog duren?
Wanneer wordt alles weer normaal?
Ik zag twee beren is een voorstelling dicht op de actualiteit. Over opgesloten zitten met je familie, over lange dagen die allemaal hetzelfde zijn en over alle vanzelfsprekende dingen die je nu ineens lijkt kwijt te raken. Een grappige en ontroerende straattheatervoorstelling voor de schoolpleinen.

Foto’s door: Sanne Peper

door Theater De Krakeling en De Toneelmakerij


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam